يکشنبه ٢٨ آبان ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي غير مجاز = زيبايي موقت ، آسيب دائم ............. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک = مقاوم شدن میکروبها + عدم درمان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
نظر شما نسبت به صفحه معاونت غذا و دارو چيست؟

خوب
متوسط
ضعيف

 

صفحه اصلي > معاونت غذا و دارو > تاریخچه و شرح وظایف 

شهرستان رفسنجان

        شهرستان رفسنجان در حاشيه جنوبي کوير لوت و در شمال غربي استان کرمان در عرض جغرافيايي ۳۰ درجه شمالي و طول جغرافيايي ۵۶ درجه شرقي قرار گرفته است. فاصله رفسنجان تا مرکز استان، شهر کرمان،۱۱۰کيلومتر است. رفسنجان بر سر راه‌هاي ارتباطي استان‌هاي کرمان، يزد، فارس،هرمزگان و سيستان و بلوچستان قرار دارد. از امكانات حائز اهميت اين شهرستان عبور راه آهن تهران- بندرعباس از کنار اين شهرستان و همچنين داشتن فرودگاه است. در اين شهر آثاري ازتمدن‌هاي چندين هزار ساله ماقبل هخامنشيان موجود بوده است که بر اثر گذشت زمان بهکلي محو و نابود گرديده‌اند. و در همين رابطه احتمال داده مي‌شود که يکي ازقديمي‌ترين تمدن‌هاي سرزمين ايران بوده است و گويا قومي‌بنام «اسه کرته» از نژادآريايي در سالياني دور در اين ديار سکني گزيده باشند. نام رفسنجان براي نخستين باردر متون تاريخي قرن هشتم مربوط به دوره آل مظفر (۹۵-۷۱۳ هجري قمري) ذکر شده است.

اين منطقه بزرگترين قطب توليد پسته در جهان است به طوري که بيش از يک سوم  باغات پسته کشور در رفسنجان قراردارد و سطح زير کشت آن حدود ۱۰۰ هزار هکتار مي باشد. بنابراين رفسنجان سهم قابل توجهي درصادرات ساليانه حدود ۲۰۰-۱۵۰ هزار تن پسته و کسب درآمد هنگفت ۲-۱ ميليارد دلاري براي کشور را دارد. لازم به ذکر است که پسته بعد از فرش، در جايگاه دوم صادرات غيرنفتي کشور قرار داشته و به اين شهر موقعيت خاصي بخشيده ‌است.پس از پيروزي انقلاب اسلامي در راستاي سياستهاي دولت جمهوري اسلامي براي گسترش آموزش پزشکي, خدمت رساني بيشتر و بهتر و تمرکززدايي نعمت هاي فراواني در سطح کشورحاصل شد که يکي از نعمات بي شمار و قابل ستايش انقلاب اسلامي در استان کرمان تأسيس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني رفسنجان مي باشد اين دانشگاه در سال1365جهت برآورده شدن اهداف فوق آغاز به کار کرد  و در ابتداي امر با پذيرش دانشجو تحت نظر دانشگاه علوم پزشکي کرمان در رشته پرستاري و پزشکي فعاليت نمود. تا اين که درسال 1370 استقلال يافت و با عنوان دانشکده علوم پزشکي ادامه فعاليت داد و نهايتادر سال 1371 موافقت اصولي براي تبديل دانشکده به دانشگاه به عمل آمده و دانشکده علوم پزشکي به دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني رفسنجان مبدل شد. اين دانشگاه داراي هفت حوزه معاونت همراه با مديريتهاي تابعه که شامل معاونت پشتيباني, معاونت درمان ، معاونت غذا و دارو, معاونت بهداشتي، معاونت آموزشي ، معاونت پژوهشي و معاونت دانشجويي، فرهنگي مي باشند. شوراهاي دانشگاه شامل شوراي دانشگاه, شوراي آموزشي, شوراي فرهنگي و شوراي پژوهشي است و دانشکده هاي تابعه شامل پزشکي ، دندانپزشکي ، پرستاري،مامايي و پيراپزشکي هستند که آموزش دانشجويان رشته پزشکي, دندانپزشکي, پرستاري, مامايي, راديولوژي, علوم آزمايشگاهي, هوشبري و اتاق عمل را بر عهده دارند.

 

تاریخچه معاونت غذا و دارو

       معاونت غذا و دارو رفسنجان از سال 1376 و با تأسيس دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان تحت عنوان مديريت غذا و دارو و با تحويل كليه پرونده هاي مربوطه از دانشگاه علوم پزشكي كرمان به صورت مستقل فعاليتهاي خود را آغاز نمود و در نهايت با تصويب هيئت امناء در سال 1391 از مديريت به معاونت غذا و دارو ارتقاء يافت ودر اردیبهشت ماه 1392 به ساختمان جدید واقع در بلوار طالقانی نبش کوچه 22 انتقال یافت كه داراي 3 مديريت تابعه نظارت بر امور دارو و فرآوردههاي بيولوژيك ، مديريت نظارت بر مواد غذايي و مديريت آزمايشگاه مواد غذايي مي باشد. 

شرح وظایف

 معاونت غذا ودارو به عنوان يکی از معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی دارای مسئوليتهايی به شرح ذيل می باشد:

  1- نظارت و اعلام مقررات مربوط به تاسيس مراکز توليد ، توزيع و نگهداری مواد داروئی ،غذائی آرايشی و بهداشتی .
  2- بررسی و تنظيم مدارک با توجه به ضوابط مربوط به تاسيس مراکز توليد و توزيع مواد داروئی و غذائی ، آرايشی و بهداشتی و ارسال آن به واحدهای ذيربط در ستاد وزارتخانه جهت رسيدگی و طرح موضوع درکميسيون های قانونی .
  3- نظارت و اعلام ضوابط مربوط به ايمنی تاثير بسته بندی ، برچسب گذاری و تبليغات محصولات غذائی ، آشاميدنی و آرايشی و بهداشتی .
  4- بررسی در زمينه بهبود روشهای نگهداری و عرضه و فروش محصولات داروئی ، آشاميدنی و بهداشتی و نظارت بر حسن اجرای امور.
  5- جمع آوری و نگهداری و بررسی اطلاعات و آمار و مدارک مربوط به محصولات داروئی ، خوردنی ، آشاميدنی ، آرايشی و بهداشتی .
  6- نظارت بر نحوه اجرای دقيق توليدکنندگان محصولات در مورد ضوابط و استانداردهای تعيين شده برای مواد افزودنی کمکی و همچنين استعمال رنگهای مجاز و مواد بسته بندی و اعمال کنترل مداوم محصولات از لحاظ صلاحيت کمی و کيفی .
  7- نظارت بر اجرای ضوابط و مقررات درمورد آزمايشگاه های کنترل مواد غذائی داروئی و بهداشتی
  8- نظارت بر روش کار مؤسسات توليدی و توزيع مواد داروئی ، خوردنی ، آشاميدنی ، آرايشی و بهداشتی در سطح شهرستان .
  9- نظارت بر امور داروئی داروخانه های شهرستان .
  10- کنترل و ارزشيابی فعاليتهای آزمايشگاههای داروئی ، غذائی ، و بهداشتی در شهرستان .
  11- کنترل موجودی دارو ، با توجه به نياز مصرف واحدهای درمانی .
  12- نظارت بر درخواست و موجودی دارو و اعمال نظارت فنی در مورد داروی تاريخ دار.
  13- نظارت بر نحوه نگهداری داروهای خاص و مواد اعتيادآور و حسن اجرای امور .
  14- نظارت بر نحوه گردآوری آمار مصرف داروهای مختلف در طی سال جهت بررسی بيماريهای منطقه ای و عمومی و گزارش به گروههای تحقيقی برای تحقيق علل شيوع بيماريها در ارتباط با پيشگيريهای لازم.
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
 بازدید این صفحه : 899
 بازدید امروز : 287
 کل بازدید : 244116
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0.7140