سه شنبه ٠٤ مهر ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي غير مجاز = زيبايي موقت ، آسيب دائم ............. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک = مقاوم شدن میکروبها + عدم درمان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
نظر شما نسبت به صفحه معاونت غذا و دارو چيست؟

خوب
متوسط
ضعيف

 

صفحه اصلي > مدیریت آزمایشگاه مواد غذایی > بخش های آزمایشگاه > بخش شیمی 

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

 

الف ) معرفی بخش شیمی آزمایشگاه مواد غذایی :

اين آزمايشگاه فعاليت خود را از سال1377 آغاز نموده و در سال 1381 به ساختمان جديد خود منتقل شده وفعاليتهايش را به صورت گسترده تر و با تجهيزات كاملتر در فضائي بزرگ و مدرن تاكنون ادامه داده است.

آزمايشگاه شيمي مواد غذائي شامل بخشهاي آزمايش فراورده هاي غلات ¸ فراورده هاي لبني ¸ فراورده هاي گوشتي ¸فراورده هاي بسته بندي و خشكبار¸ فراورده هاي قنادي ¸ فراورده هاي نوشيدني كنسروي و روغني  و ... ميباشد.

 

از آنجا كه ارزش هر كالا به كيفيت و نوع آن بستگي دارد اهميت كنترل صحيح مواد غذائي را در مراحل مختلف تهيه،توليد و توزيع بالا ميبرد و تنها كنترل صحيح و مداوم مواد غذائي ميتواند ضامن فراهم آوردن غذاي سالم براي مردم باشد. به همين منظور كارشناسان بخش شيمي مواد غذائي به بهترين نحو و بر اساس جديدترين استانداردها و متدهاي آزمايشگاه كل غذاودارو  و به روزترين تجهيزات و امكانات آزمايشگاهي عوامل خطر را مورد بررسي قرار ميدهند.

لذا كليه ي مواد غذائي آشاميدني و آرايشي و بهداشتي ارسالي از واحدهاي مختلف از قبيل اداره ي نظارت بر مواد غذائي ، معاونت بهداشتي دانشگاه ، متقاضيان شخصي ، واحدهاي توليدي فاقد آزمايشگاه كه با اين واحد قرارداد دارند توسط كارشناسان مربوطه مورد آزمون قرار گرفته تا كنترل مواد غذائي در بهترين سطح انجام گيرد.

ب) شرح وظايف كلي بخش شيمي آزمایشگاه مواد غذائي :

1 – انجام آزمايشهاي نمونه هاي مواد غذائي از نظر قابليت مصرف با توجه به استانداردهاي موجود و اعلام نتيجه به مسئول آزمایشاه

2 – انجام آزمونهاي تخصصي و تكميلي در صورت لزوم

3 – بررسي و ثبت نتايج حاصل از آزمايشات در دفتر كل و سپس ثبت نتايج در فرم نتايج آزمون و ارسال از طريق اتوماسيون به بخش پذيرش

4 – نگارش مستندات بخش شيمي شامل روشهاي آزمون ( sop ) و روشهاي كار با دستگاه ها

5 – ساخت محلول ها و كاليبراسيون مقدماتي دستگاه ها

6 – تهيه ي آمار و گزارش عملكرد از فعاليتهاي انجام شده جهت ارائه به مسئول آزمایشگاه

7 – آموزش مسئولين فني ، دانشجويان و پرسنل آزمايشگاه هاي همكار و آزمايشگاه هاي واحدهاي توليدی

8 – بازديد از آزمايشگاه هاي كارخانجات و آزمايشگاه هاي واحدهاي توليدی

9 – بروز رساني استانداردها

10 – حفظ و نگهداري دستگاه هاي موجود در بخش شيمی

11 – افزايش مهارتهاي شغلي از طريق شركت در دوره هاي آموزشي تخصصی 

12 – كنترل دمايي دستگاه ها و كنترل كيفيت آب مقطر مورد مصرف در آزمايشگاه

13 – انجام آزمونهاي مربوط به طرح هاي كشوري از جمله pms ، غني سازي آرد با آهن و يدسنجي نمك

14 – شركت در سمينارهاي علمي در رابطه با مواد غذائي، آشامیدنی ، آرايشي و بهداشتي به منظور بهره گيري از يافته هاي جديد علمي

15 – تكريم و ترويج فرهنگ نحوه ي رفتار شايسته با مراجعين

 

 ج) عناوين آزمون ها :

  PH

  DRAY MATER

  HUMEDITY

  SUGERS

  ASH

  ACIDITY

  PROTEIN

  FAT

  CARBOHYDRATE

  FOOD ADETIVES

  FOOD COLURS

  و ....

 

   د) امکانات دستگاهی:

  1- اتوکجلدال

  2- لاکتواستار ژربر 

  3-رفراکتومتر ديجيتال آتاگو

  4-اتو سوکسله

  5-الک ديجيتالی

  6- سانتريفوژ ژربر

  7- ترازوی دقيق

  8- شيکر ارلن

  9- کوره

  10- فور

  11- آسياب

  12- بن ماری

  13- PH متر

  14- اسپكتروفوتومتر

  و ...

ه) روند کلی کار در بخش  شیمی آزمایشگاه مواد غذایی :

1) تحویل نمونه توسط پذیرش به بخش شیمی

 

2) کنترل مشخصات نمونه و ثبت آنها در دفتر  بخش شیمی

 

3) انجام آزمونهای لازم

 

4) بررسی نتایج بر اساس استانداردهای موجود

 

5) ثبت نتایج در دفتر بخش شیمی

 

6) ارسال نتایج از طریق اتوماسیون اداری به پذیرش جهت اقدامات بعدی

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
 بازدید این صفحه : 1989
 بازدید امروز : 51
 کل بازدید : 217923
 بازدیدکنندگان آنلاين : 6
 زمان بازدید : 0.6450